Lino posjetio pedijatriju bolnice Istočno Sarajevo

in Novosti
17. 12. 07
posted by: Super User
Pogodaka: 1775

Medvjedić Lino započeo je svoj tradicionalni obilazak bolnicamaširom Bosne i Hercegovine posjetom pedijatrijskom odjeljenju Bolnice Istočno Sarajevo gdje je obišao mališane uz simbolične poklone, te izmamio osmijehe svim uzrastima, a posebno najmlađima.

 „Na kraju svake godine razmišljamo o tome što smo postigli, prisjećamo se najljepših trenutaka, a najsretniji smo kada najljepše trenutke možemo podijeliti s onima koje volimo. Uz želje da ovi dječaci i djevojčice koje smo posjetili uskoro budu sa svojim najmilijima, u svojim domovima, krenuli smo u obilazak dječijih odjeljenja kako bismo pružili podršku ovim malim junacima, ali i njihovim roditeljima koji se suočavaju sa zdravstvenim problemima svojih mališana. Želja nam je da im medvjedić Lino donese dašak prazničnog raspoloženja te ih dodatno ohrabri na putu njihovog ozdravljenja i poželi im sretan i zdrav početak Nove godine. Dječiji osmjesi koje Lino dobije na svome putovanju su prekrasna nagrada koja daje poticaj da nastavimo pružati potporu najpotrebitijima i unositi radost u dječije živote. Podravka u BiH želi vratiti zahvalnost i ljubav zajednici u kojoj posluje dugi niz godina, te nastojati omogućiti podršku svoj djeci u što većem broju lokalnih zajednica kroz razne vrste aktivnosti među kojima je i ova“, istaknula je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

 Sa svakim novim danom, osim brige o zdravlju najmlađih, pedijatrijska odjeljenja nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac. Ovakve posjete pomažu im obogatiti zabavni sadržaj za djecu i unijeti pozitivne misli.

 

Nakon obilaska pedijatrije, medvjedić Lino je nastavio svoju današnju turneju posjetom SOS Dječijem selu u Sarajevu gdje je donirao Podravkine proizvode, te uručio poklone polaznicima SOS vr