Marković invest i “Medikal” Mostar grade novu bolnicu

in Novosti
17. 05. 04
posted by: Super User
Pogodaka: 2400

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je u postupku javne nabavke za realizaciju projekta “Projektovanje, izgradnja i opremanje nove Javne zdravstvene ustanove bolnica Istočno Sarajevo” odlučilo da za najpovoljnijeg ponuđača izabere grupu ponuđača “Marković invest – R.M.” Laktaši i “Medikal” Mostar.

 

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite navode da je ova grupa ponudila da izvrši predmetnu nabavku po cijeni od 46.582.992 KM, bez PDV-a.

U zakonom predviđenom roku tenderske dokumentaciju preuzelo je 19 kompanija, a ponudu je dostavila samo jedna, koja je i izabrana za najpovoljnijeg ponuđača.

“Investitor će isplatu ugovorene vrijednosti iz predmeta nabavke izvršiti u 72 jednake mjesečne rate”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Riječ je o projektu “ključ u ruke”, koji podrazumijeva projektovanje, kompletnu pripremu lokacije za izgradnju, izvođenje svih građevinskih radova po fazama i kompletno opremanje namještajem i medicinskom opremom prema najvišim standardima.

Projektom su obuhvaćeni i izgradnja prateće infrastrukture za normalno funkcionisanje bolnice i uspostavljanje funkcionalne cjeline sa već izgrađenim objektima bolnice.

Novi objekat imaće površinu veću od 10.000 metara kvadratnih, kao i 210 bolesničkih kreveta. Raspolagaće sa svim medicinskim specijalističkim službama, kao što su glavni operacioni blok sa dvije operacione sale, porodilište sa operacionom salom i porođajnim stolovima.

Imaće i urgentni blok sa operacionom salom i laboratorijom, koji je funkcionalno uvezan sa dijagnostičkim centrom opremljenim sa oko 20 raznih radioloških i drugih dijagnostičkih procedura, kao i ambulantama sa oko 20 specijalističkih konsultacija, dnevnom bolnicom i pratećom službom.

Izgradnju navedenog ambulantnog dijela bolnice, površine oko 4.000 metara kvadratnih, koji je završen je u proteklom periodu finansirala je Vlada Republike Srpske.

“U okviru projekta opremanja nove bolnice Istočno Sarajevo, izabrani izvođač će u roku od tri mjeseca od potpisivanja ugovora o realizaciji projekta opremiti i ovaj objekat namještajem i medicinskom opremom”, najavljuju iz resornog ministarstva.

Kada bude završena, nova Bolnica Istočno Sarajevo će dugoročno opsluživati oko 120.000 stanovnika sarajevsko-romanijske regije Republike Srpske, djelimično podrinjske i hercegovačke regije i sarajevskog kantona Federacije BiH.