Predsjednik Milorad Dodik obišao gradilište

in Novosti
17. 09. 01
posted by: Super User
Pogodaka: 3080

Predsjedik Dodik i premijer Vlade Srpske Željka Cvijanović danas su u Kasindolu, u Istočnom Sarajevu, obišli gradilište nove bolnice i izrazili zadovoljstvo dinamikom radova.

“Znate da smo prije dva mjeseca ovdje krenuli i dinamika radova ide brže nego što plan predviđa”

Dodik je rekao da je od izvođača radova danas čuo da bi objekat do 15. decembra trebalo da bude pokriven, navodeći da potom slijedi unutrašnje uređenje objekta i opremanje potrebnom opremom.

“Ovaj objekat sa svim što je urađeno biće jedna potpuno nova bolnica”, istakao je Dodik i naveo da bi bolnica trebalo da bude otvorena pred opšte izbore iduće godine.

On je dodao da je od direktora bolnice Gorana Todorovića danas čuo da postoji ideja da se postojeći bolnički objekti nakon izgradnje novog bolničkog objekta rekonstruišu i preurede u starački dom.

“To bi bila jedna sasvim ozbiljna cjelina”, zaključio je Dodik.

Izrazivši zadovoljstvo što su radovi na novom bolničkom objektu ušli duboko u realizaciju, Cvijanovićeva je naglasila važnost brige za zdravstveni sektor u Republici Srpskoj, uključujući interese Istočnog Sarajeva i regije.

“Što se tiče učešća opština, kako stvari stoje u okviru Vlade Republike Srpske, mislim da se malo promijenio stav, pa i da oštine neće morati da učestvuju”, dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Vlada Srpske je čitavim nizom projekata u oblasti zdravstva pokazala svoju opredijeljenost da pomogne unapređenje ovog sektora.

Ona je podsjetila da je u proteklom periodu izgrađen klinički centar u Banjaluci, a u Istočnom Sarajevu se gradi moderan zdravstveni centar.

Direktor bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović zahvalio je Dodiku i Cvijanovićevaoj što su obišli gradilište.

“Drago nam je što možemo predstaviti gradilište koje napreduje prema dinamici, vrlo dobro, baš kako smo planirali”, rekao je Todorović ističući da će izgradnjom bolnice biti zadovoljene sve potrebe Sarajevsko-romanijske regije iz oblasti zdravstva.

Prema njegovim riječima, u sklopu projekta izgradnje bolnice, biće opremljen i stari prostor od oko tri i po hiljade metara kvadratnih, koji je rekonstruisan prošle godine i 1.300 kvadratnih metara izgrađenih prošle godine.

“Oni će u naredna dva mjeseca biti otvoreni za upotrebu što će bitno podići nivo zdravstvene zaštite na našoj regiji i u našem gradu”,zaključio je Todorović.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da je zadovoljstvo vidjeti da radovi na izgradnji ključnog infrastrukturnog objekta na području Istočnog Sarajeva i šire regije teku planiranom dinamikom.

“Zahvaljujući odluci predsjednika Republike Srpske i Vlade Srpske, onim ljudima koji rade, iduće godine ćemo imati daleko bolju, može se reći najbolju zdravstvenu zaštitu, sekundarnu i tercijarnu”, istakao je Ćosić.

On je naveo da se opština Istočno Novo Sarajevo u ranijim fazama dogovora obavezala da pomogne izgradnju bolnice, iako još nikada nije konkretizovano na koji način.