Što prije početi praviti novu bolnicu

in Novosti
17. 06. 05
posted by: Super User
Pogodaka: 2077

Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je Srni da mu je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović obećao da će ga primiti u srijedu, 7. juna, da bi razgovarali o mogućnostima da se ubrzaju administrativni poslovi u vezi sa izgradnjom nove bolnice u Istočnom Sarajevu.

Todorović ističe da je prije petnaestak dana zatražio sastanak sa Božovićem i da mu je obećano da će on biti održan u srijedu u 12.00 časova.

Direktor Bolnice ističe da ne želi da gubi vrijeme i da što prije moraju da počnu pripremni radovi u smislu uklanjanja stabala, izmiještanja postojeće instalacije i čišćenja terena kako bi, onog trenutka kada dobiju građevinsku dozvolu, započeli radove u smislu iskopa i izlijevanja temelja.

“Naš cilj je da maksimalno ubrzamo administrativne poslove u vezi sa izdavanjem dozvala svih vrsta za koje je nadležna opština, kako građevinska sezona ne bi prošla i da ne bi počela gradnja kada joj nije vrijeme”, naglasio je Todorović.

On smatra da je sada pravo vrijeme za gradnju i da treba iskoristiti svaki dan da se nešto uradi, te da će sve nadležne institucije dati maksimalan doprinos da se sva procedura ubrza kako bi konačno počela i u roku bila završena gradnja toliko željene i čekane bolnice u Istočnom Sarajevu.

Nova bolnica u Istočnom Sarajevu trebalo bi da ima oko 10.500 metara kvadratnih površine i činiće je dva spojena objekta – stacionarni i tehnički, a biće povezana i sa nedavno izgrađenim polikliničkim objektom, što sve zajedno čini jedinstvenu funkcionalnu cjelinu.

Ukupno će biti oko 13.000 metara kvadratnih korisne površine. Izgradnja nove bolnice, po tenderu, koštaće oko 50 miliona KM, od čega je 40 miliona predviđeno za izvođenje građevinskih i pratećih radova, a 10 miliona za opremanje.

Nova bolnica Istočno Sarajevo obezbijediće pacijentima kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a zdravstvenim radnicima bolje uslove rada.