Nedeljko Čubrilović posjetio je danas novoizgrađenu bolnicu “Srbija”

in Novosti
19. 03. 21
posted by: Super User
Pogodaka: 376

 

 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović posjetio je danas novoizgrađenu bolnicu “Srbija”, gdje je razgovarao sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove.

Čubrilović je izjavio da će sve institucije u Srpskoj dati podršku novoizgrađenoj bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu da se razvije u klinički centar.

– Na menadžmentu bolnice je da unapređuje rad, kvalitet posla, obuku kadra – rekao je Čubrilović

On je izrazio očekivanje da će bolnica “Srbija” uspostaviti saradnju ne samo sa drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, već i sa Sarajevom, a i sa zdravstenim institucijama u Evropi, tako što će sa njima razmjenjivati ljekare i specijaliste.

Vršilac dužnosti direktora “Srbije” Nebojša Šešlija zahvalio je institucijama Republike Srpske što prvi put nakon 20 godina stanovnici Istočnog Sarajeva imaju priliku da dobiju usluge u ovakvoj bolnici i istakao da je predsjednika Narodne skupštine upoznao o poslovima koji se odvijaju u bolnici.

Šešlija je rekao da preseljenje u bolnici “Srbija” teče po planu, te dodao da će rokovi biti ispoštovani.

– Nehirurška odjeljenja su preseljena, a zadnje pripreme za preseljenje hirurških odjeljenja su u toku i očekujemo da u narednom periodu krene u punom kapacitetu rad i ovog odjeljenja u novom objektu – rekao je Šešlija.