prof.dr Snježanom Milićević dogovorila saradnju sa JZU Bolnicom Istočno Sarajevo

in Novosti
19. 07. 07
posted by: Super User
Pogodaka: 494

Rukovodstvo Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu dogovorilo je saradnju sa akademikom prof.dr Snježanom Milićević, jednom od najpozatijih urologa u Republici Srpskoj. Rođena Sarajka, medicinu je diplomirala 1989. u gradu na Miljacki. Bila je ratni ljekar u Kliničkom centru Srpsko Sarajevo.

Od februara 1996. zaposlena je na Klinici za urologiju Kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci. Od 1998. godine je angažovana u radu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, na kome je prešla put od višeg asistenta, docenta, a potom vanrednog i redovnog profesora na Katedri za hirurgiju. Redovni je član Akademije Medicinskih Nauka Bosne i Hercegovine. Rukovodi Klinikom i Odjelom za urologiju Kliničkog centra u Banjaluci. Predsjednica je Udruženja urologa Republike Srpske. Autor i koautor je više od 80 naučnih, strucnih radova i 10 knjiga.

Iz uprave bolnice ranije su najavljivali da će nastojati da uspostave saradnju sa ljekarima sa ovih prostora koji su već ostvarili karijere u drugim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj i susjednim zemljama. Direktor bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija kaže da pored savremenih uslova u bolnici, koji su obezbijeđeni zahvaljujući Vladi Republike Srpske, potrebno je kroz angazman dokazanih stručnjaka iz različitih oblasti omogućiti najbolju uslugu pacijentima i vratiti povjerenje u bolnicu “Srbija.”

“Profesorica Milićević sigurno je jedan od najboljih urologa u regionu, mnogi pacijenti sa naše regije zakazuju preglede upravo kod nje. Mi sada želimo da sve te usluge našim ljudima pružimo u bolnici “Srbija”, poručuje direktor ove bolnice Nebojša Šešlija.

Šešlija istiće da je veoma značajno da nakon Dodera, Šešlije, Maksića i Simatovića još jedan od vodećih stručnjaka iz svoje oblasti radi na edukaciji i pruža usluge zdravstvene zaštite u bolnici “Srbija.”

Sve informacije u vezi sa prijavom za pregled kod akademika prof.dr Snježane Milićević moguće je dobiti na broj telefona: 057/325-311 lokal 373 - uroloska ambulanta bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu.