Prvi pacijenti u novoj bolnici u Ponedeljak

in Novosti
19. 03. 12
posted by: Super User
Pogodaka: 602

Građani Sarajevsko-romanijske regije od ponedjeljka 18.marta moći će koristiti usluge potpuno novog savremenog bolničkog kompleksa sa najvišim standardima dijagnostike i liječenja.

U izgradnju Bolnice “ Srbija” uloženo je više od 54 miliona KM, a zvanično je otvorena u mjesecu oktobru 2018. godine uz prisustvo najviših zvaničnika Republike Srbije i Republike Srpske.

Sa prethodno izgrađenim polikliničkim dijelom, kojeg već uveliko koriste naši sugrađani, uspostavljen je funkcionalno povezan kompleks od ukupno 15.000 kvadratnih metara.

Operacione sale su opremljene najsavremenijim operacionim stolovima sa svim dodacima i neophodnom hirurškom i anesteziološkom opremom. Pored centralnog operacionog bloka, tu je i operacioni blok za ginekologiju i akušerstvo-porodilišta sa operacionom salom i porođajnim stolovima, kao i sobama za oporavak pacijenata sa sestrinskim punktom, muškim i ženskim sanitarnim propusnikom, prostorom za pripremu pacijenata za operaciju, priručne laboratorije sa bankom krvi. Centralna intenzivna njega posjeduje najsavremeniju opremu u kojoj će se moći liječiti najteži pacijenti. Sva odjeljenja su po sistemu dvokrevetnih soba i svaka soba ima svoje kupatilo.

Nova bolnica u Istočnom Sarajevu pruža savremene medicinske usluge za oko 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije, a kapacitet bolnice je  207 kreveta.