Uspostavljena saradnja sa eminentni stručnjakom prof. dr Nenadom Lučićem

in Novosti
19. 02. 20
posted by: Super User
Pogodaka: 692

U cilju unapređenja zdravstvene zaštite za naše pacijentkinje, JZU Bolnica Istočno Sarajevo uspostavila je saradnju sa eminentnim stručnjakom Prof. dr sc. med. Nanad Lučić.

Prof. dr sc. Med Nenad Lučić je duži niz godina obavljao funkciju šefa katedre za ginekologiju i akušerstvo na Medicinskom fakultetu u Banja Luci i šefa Odjeljenja ginekološke operative u UKC Republike Srpske. Stručna usavršavanja iz ginekološke operative, onkologije i laparoskopije sticao je na Univerzitetskim klinikama širom Evrope tj. u Beču, Berlinu, Gracu, Beogradu, Dubrovniku, Češkoj i Nikoziji.

Član je i predsjednik mnogobrojnih naučnih i stručnih udruženja.

20. februara 2019. godine u našoj bolnici Prof. dr sc. med. Nenad Lučić uradio je jednu od najsloženijih operacija iz oblasti ginekologije koja je u našoj bolnice zadnji put rađena 2006. godine. Posebno je važno napomenuti da je ovo usluga koju pružaju bolnice tercijalnog novoa, a mi smo bolnica sekundarnog nivoa. Dolaskom ovog eminentnog stručnjaka kod nas će se od sada raditi ovakve operacije, a samim tim će se podići nivo i složenost usluga u našoj bolnici.

Kako nam je rekao načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstvo dr Siniša Zubić, Prof. dr sc. med. Nenad Lučić specijalista ginekologije u našu ustanovu dolaziće po pozivu, a u dogovoru sa našim ginekolozima i zajedno sa timom naših ljekarima obavljati radikalne ginekološke operacije kod karcinoma grlića materice, karcinom vulve i karcinoma materice.

Podrška eminentnih stručnjaka iz drugih ustanova u Republici Srpskoj i regiona prilika je da se naša ustanova pozicionira kao lider iz oblasti složenih i radikalnih ginekoloških operacija kako bi naše pacijentkinje dobile vrhunsku zdravstvenu uslugu i da se vrati osjećaj sigurnosti i povjerenja u našu bolnicu.

Novo rukovodstvo JZU Bolnica Istočno Sarajevo opredjeljeno je da jačanjem kapaciteta naših kadrova i podrškom gostujućih doktora i profesora iz raznih oblasti podigne nivo usluga naše zdravstvene ustanove na nivo savremene bolnice, spremne da odgovori izazovima moderne medicine i pacijentima omogući pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.